В интервю за вестник Велт ам Зонтаг генералният секретар на Северноатлантическия алианс

...
В интервю за вестник Велт ам Зонтаг генералният секретар на Северноатлантическия алианс
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Конфликтът в Украйна може да продължи месеци или дори години.

В интервю за вестник " Велт ам Зонтаг "  генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг съобщи, че НАТО поддържа Украйна, само че няма да стане страна в спора. Това съобщи генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг в изявление за вестник " Велт ам Зонтаг ".

" Уви, би трябвало да сме подготвим за продължителна война в Украйна - такава, която може да продължи месеци или даже години. В дълготраен проект Украйна не може да се пази единствено с оръжия от руската ера и би трябвало да премине към съвременни западни оръжия ", сподели Столтенберг и добави, че трябва да се направи всичко допустимо, с цел да се предотврати разпространяването на спора в други страни. 

Според генералния секретар ако Швеция и Финландия подадат молба за присъединение към НАТО, те ще получат известна поддръжка от алианса през преходния интервал - от момента на подаване на молбата до утвърждението от парламентите на алианса.

" Една страна получава цялостна отбрана сега, в който стане пълновръстен член. Но в случай че двете страни подадат молба за участие, в преходния стадий … съм сигурен, че на Швеция и Финландия могат да бъдат предоставени подобаващи гаранции за сигурност ", сподели той.

Столтенберг също по този начин съобщи, че вратата на алианса остава отворена. Според него Швеция и Финландия " към този момент дават отговор на съвсем всички стандарти на НАТО ".

" Ако те решат да се причислят, това ще укрепи алианса и сигурността в Европа ", съобщи генералният секретар. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР